Mellilän kirkko

Juhannuksen jumalanpalvelus

Juhannuksen jumalanpalvelus.

Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24. kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1: 26, 36. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.

Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan (Suomen lipun päivä) ja keskikesän luonnonjuhlan aineksia.

Mellilän kirkko

Messu (Iltamessu Mellilän kirkossa)

Tule musiikkipitoiseen iltamessuun kiittämään ja virvoittumaan! Pyhän nimi on cantate! eli laulakaa; joten messussa kaikki mahdollinen laulaen. Kuulemme myös naisten lauluryhmän raikasta laulua.

Kanta-Loimaan kirkko

Messu (Iltarippikoulun konfirmaatiomessu)

Iltarippikoulun konfirmaatiomessu su 6.5.klo 10 Kanta-Loimaan kirkossa. Syksyllä alkanut rippikoulu huipentuu juhlamessuun.

Kaupunginkirkko

Kansanlähetyksen seurat