Kuorolaulu on monin eri tavoin hyvää tekevä harrastus. Se on keino ylläpitää vilkasta musiikillista ja sosiaalista elämää. Kuorossa laulamisella on tutkitusti myönteisiä terveysvaikutuksia ja lisäksi se ennaltaehkäisee muistihäiriöitä. Seurakunnassa on monta erityyppistä kuoroa, jotka ilomielin ottavat mukaan uusia laulajia. Aluksi voi tulla vaikka vain seuraamaan ja kuuntelemaan harjoituksia, eikä heti tarvitse olla täysinoppinut stemmalaulaja. Nuotinlukutaitoakaan ei välttämättä vaadita.

Kuoroharrastus on myös vapaaehtoistyötä parhaimmillaan. Kuorot osallistuvat useisiin juhla-ajan jumalanpalveluksiin ja rikastuttavat seurakunnan musiikkielämää.

Kanta-Loimaan kirkkokuoro harjoittelee Kanta-Loimaan seurakuntatalolla torstaisin klo 19. Kuoro laulaa perinteistä, mutta myös uudempaa hengellistä ohjelmistoa. Kirkkokuoro on ollut esilaulajana mm. Lasse Heikkilän säveltämässä Suomalaisessa messussa.

Kuoroa johtaa kanttori Kaija Huhtanen, p. 0400-385504.

Sibelius-monumentin alla 4.6.2017

Kuva Kappelikuorosta.
Kappelikuoro

Metsämaan kappelikuoro on ns. projektikuoro, joka harjoittelee epäsäännöllisesti, tiiviimmin aina ennen sovittua esiintymistä. Harjoitukset sovitaan aina erikseen ja niistä ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa. Kuoro on yksiääninen sekakuoro ja se osallistuu usein juhla-aikojen jumalanpalveluksiin Metsämaan kirkossa. Perinteeksi on muodostunut myös esiintyminen Loimaan alueen yksiäänisten kuorojen konsertissa, joka on syksyisin osa urkuviikkoa.

Kaupunginkirkon kirkkokuoro harjoittelee Kaupunginkirkolla torstaisin klo 18. Kirkkokuoro laulaa perinteistä ja monipuolista hengellistä ohjelmistoa. Kuoro osallistuu useisiin juhlapyhien jumalanpalveluksiin.

Kuoroa johtaa kanttori Martti Pihlajamaa, p. 0400-194473.

Päiväkuoro on matalan kynnyksen yksiääninen kuoro, joka harjoittelee joka toinen keskiviikko Kaupunginkirkolla klo 13. Kuorossa ei ole mitään taitovaatimuksia, vaan tarkoituksena on vain nauttia yhdessälaulamisesta. Kuorolla on vuoden aikana muutama esiintyminen, joku kerta jumalanpalveluksessa ja palvelukeskuksissa. Päiväkuoro esiintyy myös urkuviikon yksiäänisten kuorojen konsertissa. Esiintyminen on kuitenkin jokaiselle kuorolaiselle vapaaehtoinen, joten jos ei halua esiintyä, ei se ole este kuoroharjoituksissa käymiselle.

Kuoroa johtaa kanttori Marjukka Lehtola, p. 044-0238145

Mellilän Naisten Lauluryhmä harjoittelee keskiviikkoisin klo 18 Mellilän srk-kodilla. Kuorossa on tällä hetkellä kymmenkunta laulajaa. Lauluryhmä avustaa seurakunnan tilaisuuksissa ja jumalanpalveluksissa, sekä on myös omaa toimintaa.

Kuoroa johtaa kanttori Martti Pihlajamaa, p. 0400-194473.

Alastaron Messuryhmä on yksiääninen kuoro, joka harjoittelee suunnilleen joka toinen viikko. Harjoitukset sovitaan erikseen. Kuoro on ns. matalan kynnyksen kuoro, johon voi tulla kuka vaan laulamisesta kiinnostunut. Messuryhmä avustaa seurakunnan tilaisuuksissa ja jumalanpalveluksissa. Kuoro on perinteisesti ollut esilauluryhmänä joulu- ja pääsiäisyön messuissa Alastarolla.

Lisätietoa saa kanttori Martti Pihlajamaalta, p. 0400-194473.