Koronavirus-pandemia

Miten Loimaan seurakunnassa toimitaan?

Päivitetty 28.10.2020 klo 9.00

Toiminta 16.10.2020 alkaen

Yksityistilaisuuksien, kuten kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus, pitäminen on seurakunnan tiloissa mahdollista vain Kanta-Loimaan seurakuntatalolla. Kastetilaisuudet järjestetään kirkkotiloissa, jolloin turvaetäisyyksien noudattaminen on helpompaa.

Loimaan seurakunnan kirkkojen ja muiden tilojen enimmäisosallistujamäärät jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa ovat 1.8.2020 alkaen seuraavat:

• Kanta-Loimaan kirkko: 600
  • Kaupunginkirkko: 160
  • Alastaron kirkko: 150
  • Mellilän kirkko: 100
  • Metsämaan kirkko: 100
  • Virttaan kirkko: 50
  • Kaupungin siunauskappeli: 20
  • Kanta-Loimaan seurakuntatalo: 30
  • Kaupunginkirkon yläsali: 20
  • Alastaron seurakuntatalo: 20
  • Mellilän seurakuntatalo: 20

Yleisen viranomaisohjeistuksen mukaan suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille osallistujille. Lisäksi pyydämme desinfioimaan kädet kirkkoon tullessa ja huolehtimaan turvaväleistä muiden kuin omaan perheeseen kuuluvien välillä. Erityisesti jonotustilanteissa turvaväleihin on tärkeä kiinnittää huomiota.

Koronavirusinfektion oireita (kuume, yskä, nuha, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, pahoinvointi, ripuli) kokevan ei pidä osallistua seurakunnan tilaisuuksiin.

Suosittelemme Koronavilkku -sovelluksen käyttöä kaikille seurakunnan toimintaan osallistuville.

Rohkaiskoon meitä kaikkia Jumalan sana:
”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.” (Psalmi 23: 4

Ohjeita seurakuntalaiselle

Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

• Seuraa jumalanpalveluksia ja hartauksia televisiosta, radiosta tai verkossa.
  • Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun. https://kirkonkeskusteluapua.fi/
  • Noudata viranomaisten ohjeita
  • Jos osallistut esim. hautajaisiin, pidä riittävää etäisyyttä muihin, osallistu vain ehdottoman terveenä
  • Pidä yhteyttä ystäviisi ja läheisiisi.