Koronavirus-pandemia

Miten Loimaan seurakunnassa toimitaan?

Päivitetty 6.2.2021 klo 11

 

Toiminta 3.12. alkaen

 • Arkkihiippakunnan tuomiokapitulin ohjeistuksen mukaan seurakunnan toimintaa rajoitetaan merkittävästi 3.12.2020 - 10.3.2021 välisenä aikana
 • Tiukoista kokoontumisrajoituksista johtuen suurin osa seurakunnan säännöllisestä toiminnasta on tauolla ainakin 11.2.2021 saakka
 • Jumalanpalvelukset striimataan ilman läsnäolevaa seurakuntaa. Näihin voi osallistua seurakunnan kotisivujen kautta, Järviradion taajuudella 92.8 MHz tai internetradiosta.
 • Kirkollisissa toimituksissa suurin sallittu osallistujamäärä on Varsinais-Suomessa 10 henkilöä. Tähän määrään eivät sisälly pappi, suntio ja kanttori.
 • Päiväkerhot jatkuvat 11.1.2021 alkaen, alakouluikäisten kerhotoiminta käynnistyy helmikuun alussa. Perhekerhot ovat tauolla, kunnes rajoitukset hellittävät

Seurakunnan tilojen käyttö 15.12.2020 alkaen

Yksityistilaisuuksien, kuten kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus, pitäminen ei ole mahdollista seurakunnan seurakuntataloilla. 

Kastetilaisuudet

Kastetilaisuudet järjestetään kirkkotiloissa, jolloin turvaetäisyyksien noudattaminen on helpompaa. Kastetilaisuuksien enimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä tammikuun 10. päivään asti. Turvaetäisyydet, käsihygienia ja vahva kasvomaskisuositus.

Hautaan siunaamiset

Siunaustilaisuuksien enimmäisosallistujamäärät ovat Varsinais-Suomen AVIn ja arkkihiippakunnan tuomiokapitulin ohjeiden mukaan seuraavat:

Alastaron, Mellilän ja Metsämaan kirkoissa sekä Kaupungin hautausmaan kappelissa 10 + 3 (3=pappi, kattori ja suntio). Kanta-Loimaan kirkko 15 + 3.

Lisäksi lasketaan arkunkantajat, sillä edellytyksellä, että he toimivat erillään muusta saattoväestä ja asettuvat tilaisuuden ajaksi kirkon tai kappelin perälle istumaan.

Parin metrin turvaväleistä (ei koske saman talouden asukkaita) sekä käsihygieniasta tulee huolehtia ja kasvomaskisuositus on vahva. 

 

Koronavirusinfektion oireita (kuume, yskä, nuha, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, pahoinvointi, ripuli) kokevan ei pidä osallistua seurakunnan tilaisuuksiin. 

 

Suosittelemme Koronavilkku -sovelluksen käyttöä kaikille seurakunnan toimintaan osallistuville.

Rohkaiskoon meitä kaikkia Jumalan sana:
”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.” (Psalmi 23: 4

Ohjeita seurakuntalaiselle

Jokainen voi vaikuttaa koronavirusepidemian torjuntaan. Sen vuoksi:

 • Seuraa jumalanpalveluksia ja hartauksia televisiosta, radiosta tai verkossa.
  https://evl.fi/uutishuone/pinnalla-nyt/koronavirus/hartauksia-verkossa
 • Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota yhteyttä seurakuntaan tai Kirkon keskusteluapuun. https://kirkonkeskusteluapua.fi/
 • Noudata viranomaisten ohjeita
 • Jos osallistut esim. hautajaisiin, pidä riittävää etäisyyttä muihin, osallistu vain ehdottoman terveenä
 • Pidä yhteyttä ystäviisi ja läheisiisi.