Läheisen ihmisen kuollessa suru varjostaa elämän. Elämän rajallisuus tulee vastaan. Kristinuskon sanoman kautta meillä on toivo jälleennäkemisestä. Kuolema ei ole kaiken loppu, vaan ikkuna toiseen todellisuuteen. 

Surun keskellä tärkeää on ystävien ja läheisten tuki. Seurakunnan työntekijät ovat apuna ja tukena hautajaisten suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. Heiltä saa myös keskusteluapua surun keskellä. 

Hautajaisjärjestelyt käynnistyvät ottamalla yhteyttä seurakuntapalveluiden virastoon.

Viraston työntekijän kanssa voi sopia hautajaisten yksityiskohdista: hautauspäivästä, hautapaikasta, siunauksen toimittavasta papista, kanttorista ja muistotilaisuuden pitopaikasta, mikäli se järjestetään seurakunnan tiloissa.

Et ole menetyksesi kanssa yksin. Seurakunnasta saat tukea ja apua myös hautajaisten jälkeen. Yhteyttä voit ottaa suoraan pappiin tai voit tiedustella virastosta mahdollisuutta osallistua sururyhmään

Hautaukseen liittyvät palvelut laskutetaan kirkkoneuvoston hyväksymän hinnaston mukaisesti. Loimaan seurakunta maksaa vuoden 2018 alusta loimaalaisten vainajien, Loimaan kaupungissa kirjoilla olevan, tuhkausmaksun Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän krematoriolle (340 euroa vuonna 2017), kun vainajan tuhka haudataan Loimaan seurakunnan hautausmaille

Siunauksen alussa ja lopussa on yleensä musiikkia, minkä lisäksi tilaisuudessa lauletaan yleensä kaksi tai kolme virttä. Niiden lisäksi kirkossa voi olla myös muuta musiikkiesitystä.

Siunaustilaisuuden virsistä ja muista musiikeista on hyvä sopia tilaisuuteen tulevan kanttorin ja papin kanssa etukäteen. Kanttori auttaa mielellään musiikin valinnassa.