Rippikoululaisia alttarilla konfirmaatioharjoituksessa.
Psalmi 139

Rippikoulu Loimaan seurakunnassa

Rippikoulutiedote 2021-22
(Sisältää mm. leiriajankohdat ja muita tärkeitä päivämääriä)

Rippikoulu on muutakin kuin leiri

Rippikoulu alkaa ryhmän yhteisessä aloitustapaamisessa. Siellä tutustut rippikouluryhmän omiin työntekijöihin ja muuhun ryhmään. Tilaisuudessa annetaan lisätietoja mm. teemapäivistä, ulkoläksyistä ym. käytänteistä. Siellä jaetaan myös Raamattu ja Katekismus.

Kaikilla ryhmillä on opetusta myös talven teemapäivissä. Lisäksi rippikoulun suorittamiseen kuuluu seurakuntaan tutustumista ja ulkoläksyjen suoritus. Toukokuussa järjestetään ryhmäkohtaiset tapaamiset, joista ilmoitetaan erikseen.

Sinut konfirmoidaan sinä vuonna, jolloin kaikki rippikouluun kuuluvat osiot on suoritettu.

Tiesithän, että rippikoulun voi käydä, vaikka nuorta ei olisikaan kastettu!?

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Loimaalla aikuisrippikoulu käydään yksityisesti. Ota yhteyttä Janne Rauhalaan, jos aikuisrippikoulu kiinnostaa!

Kysyttävää rippikoulusta? Ota yhteyttä Janne Rauhalaan, p. 040 740 7920, janne.rauhala@evl.fi

Käytkö rippikoulusi muualla?

Rippikoulua ei ole pakko käydä Loimaan seurakunnassa, vaikka olisitkin loimaalainen. Vaihtoehtoja on monia, esimerkiksi kristilliset järjestöt, urheiluliitot ja muut toimijat järjestävät rippikouluja, usein yhteistyössä jonkin seurakunnan kanssa.

Myös muualla rippikoulun käyville kuuluu kotiseurakunnan lahjoittama Raamattu ja Katekismus. Nämä annetaan yhteisessä infotilaisuudessa, jossa kerromme samalla käytäntöjä kotiseurakuntaan tutustumisesta, joka on vaatimuksena myös muualla rippikoulun käyville.

Ilmoitathan tällä lomakkeella, että käyt rippikoulun muualla!

Kehitysvammaisten erityisrippikoulu

Joskus nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen erityistä tukea, jota oman seurakunnan pienryhmässäkään ei voida tarjota. Varsinais-Suomen alueen kehitysvammatyön pappi Pertti Arola vastaa loimaalaisillekin nuorille tarjottavista erityisrippikouluista. Jos mietitte erityisnuoren rippikouluun osallistumista, kannattaa olla yhteydessä suoraan Perttiin: puh. 050 570 2656 tai pertti.arola-at-evl.fi.

Paimion seurakunnan internetsivulta löytyy lisätietoa erityisrippikouluista.

Loimaan riparit sosiaalisessa mediassa