Rippikoululaisia alttarilla konfirmaatioharjoituksessa.
Psalmi 139

Rippikoulu Loimaan seurakunnassa

Rippikouluryhmät on muodostettu.
Ryhmäjako löytyy Loimaan yläkoulujen ilmoitustauluilta ja täältä.

Rippikoulu on muutakin kuin leiri

Jokainen ryhmä saa lokakuun lopulla postitse kutsun ryhmän aloitustilaisuuteen. Tilaisuudessa annetaan lisätietoja mm. teemapäivistä, ulkoläksyistä ym. käytänteistä. Siellä jaetaan myös Raamattu ja Katekismus.

Kaikilla ryhmillä on opetusta myös talven teemapäivissä. Lisäksi rippikoulun suorittamiseen kuuluu seurakuntaan tutustumista ja ulkoläksyjen suoritus. Toukokuussa järjestetään ryhmäkohtaiset tapaamiset, joista ilmoitetaan erikseen.

Sinut konfirmoidaan sinä vuonna, jolloin kaikki rippikouluun kuuluvat osiot on suoritettu.

Teemapäivät, eli Riparirallit:

Ripariralli 1:
17.11. Kanta-Loimaan seurakuntatalo klo 13-16, osallistuvat ryhmät Eerikkilä, Kreikka ja Puola
24.11. Kaupunginkirkko klo 13-16, osallistuvat ryhmät Taivassalo I ja II, Isohiekka

Ripariralli 2:

2.2. Kaupunginkirkko klo 12-16, osallistuvat ryhmät Eerikkilä, Kreikka ja Puola
9.2. Kaupunginkirkko klo 12-16, osallistuvat ryhmät Taivassalo I ja II, Isohiekka

Mikäli et käy rippikoulua Loimaalla, esim. menet järjestön järjestämälle riparille, niin ilmoitathan siitäkin sähköisen ilmoittautumiskaavakkeen kautta!

Rippikoulun voi käydä, vaikka nuorta ei olisikaan kastettu!

Kouluilla ja vanhempainillassa jaettu rippikoulutiedote

Kysyttävää rippikoulusta? Ota yhteyttä Janne Rauhalaan, p. 040 740 7920, janne.rauhala@evl.fi

Ilmoittaudu rippikouluun tästä!

Rippikoulut vuonna 2019-2020

Ryhmävaihtoehdot:

• Kaupunkiripari
    kokoontuu kevätkaudella (helmikuusta toukokuuhun) kerran kuussa lauantaisin klo 10-13. Ryhmän intensiivijakso on kesäkuun ensimmäinen viikko, jolloin kokoontumisia on joka päivä, n. klo 10-15. Ryhmällä on kokoontuminen myös marraskuussa, tästä ilmoitetaan tarkemmin ryhmän muodostamisen jälkeen.
    • Konfirmaatio 6.6.2020 klo 13 Kaupunginkirkossa.
    • Talviryhmä on ilmainen rippikouluvaihtoehto.
  • Pienryhmä
    on tarkoitettu rippikoululaisille, joille lukeminen, kirjoittaminen tms. oppimiseen liittyvä vaatii erityisen suurta ponnistelua tai sosiaaliset tilanteet ovat erittäin haastavia. Ryhmän vähimmäiskoko on viisi ja enimmäiskoko kahdeksan rippikoululaista. Pienryhmä kokoontuu kerran kuussa, lisäksi kesäkuun alussa on leiripäivät Veteraanimajalla.
    • Konfirmaatio 7.6.2020 klo 13 Kaupunginkirkossa.
    • Rippikoulumaksu 30€
  • Kreikan ripari
    talvilomaviikolla (15.-21.2.2020) Nea Makrin pikkukaupungissa. Ryhmän enimmäiskoko 20 rippikoululaista.
    • Konfirmaatio 22.3.2020 klo 13 Kaupunginkirkossa. Ryhmän tarkat lähtö- ja paluupäivät ilmoitetaan sen muodostamisen jälkeen.
    • Rippikoulumaksu 600€
  • Eerikkilän liikunnallinen ripari
    Eerikkilän Urheiluopistolla Tammelassa. Leirijakso 1.-7.6.2020. HUOM! Tämä ei ole urheilurippikoulu, joka sisältäisi tavoitteellista harjoittelua tai valmennusta, vaan monipuoliset liikuntapalvelut ovat osa leirin arkea.
    • Konfirmaatio 14.6.2020 klo 13 Kanta-Loimaan kirkossa.
    • Rippikoulumaksu 200€
  • Puolan ripari
    Wisła Jawornikissa ja Krakovassa 2.-9.6.2020. Ohjelmassa mm. vierailu Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseossa.
    • Konfirmaatio 4.7.2019 klo 13 Kanta-Loimaan kirkossa.
    • Rippikoulumaksu 450€
  • Taivassalo I,
    Leirijakso Mansikkakarin leirikeskuksessa Taivassalossa 8.-14.6.2020.
    • Konfirmaatio Alastaron kirkossa 28.6.2020 klo 10.
    • Rippikoulumaksu 100€
  • Taivassalo II,
    leirijakso Mansikkakarin leirikeskuksessa Taivassalossa 22.-28.6.2020.
    • Konfirmaatio Kaupunginkirkossa 5.7.2020 klo 13.
    • Rippikoulumaksu 100€
  • Isohiekka,
    leirijakso Isohiekan leirikeskuksessa Keuruulla 11.-118.7.2020.
    • Konfirmaatio Kanta-Loimaan kirkossa 26.7.2020 klo 13.
    • Rippikoulumaksu 150€

Käytkö rippikoulusi muualla?

Rippikoulua ei ole pakko käydä Loimaan seurakunnassa, vaikka olisitkin loimaalainen. Vaihtoehtoja on monia, esimerkiksi kristilliset järjestöt, urheiluliitot ja muut toimijat järjestävät rippikouluja, usein yhteistyössä jonkin seurakunnan kanssa.

Myös muualla rippikoulun käyville kuuluu kotiseurakunnan lahjoittama Raamattu ja Katekismus. Nämä annetaan yhteisessä infotilaisuudessa, jossa kerromme samalla käytäntöjä kotiseurakuntaan tutustumisesta, joka on vaatimuksena myös muualla rippikoulun käyville.

Loimaan riparit sosiaalisessa mediassa

Loimaan seurakunnan rippikoulut 2020
Ryhmä (Julkinen) · 3 jäsentä
Liity ryhmään