Rippikoululaisia alttarilla konfirmaatioharjoituksessa.
Psalmi 139

Rippikoulu Loimaan seurakunnassa

Vuonna 2008 syntyneiden nuorten rippikoulu käynnistyy ilmoittautumisella syyskuun lopussa.
Ilmoittautuminen alkaa ma 26.9. klo 18 ja päättyy 30.9. klo 23.

Tätä ennen järjestetään rippikouluinfot sekä nuorille että huoltajille:

• Nuorten info Puistokadun koululla ti 20.9.
  • Nuoren info Hirvikosken yhtenäiskoululla ke 21.9.
  • Huoltajien info Kaupunginkirkolla ke 21.9. klo 18, myös striimattuna.

Leirivaihtoehdot ja niiden aikataulut, konfirmaatioajat ja -kirkot yms. asiat kerrotaan infotilaisuuksissa ja päivitetään niiden jälkeen myös tälle sivulle. Infotilaisuuksissa jaetun rippikouluesitteen löydät tästä.

Rippikoulu on muutakin kuin leiri

Rippikoulu alkaa ryhmän yhteisessä aloitustapaamisessa. Siellä tutustut rippikouluryhmän omiin työntekijöihin ja muuhun ryhmään. Tilaisuudessa annetaan lisätietoja mm. teemapäivistä, ulkoläksyistä ym. käytänteistä. Siellä jaetaan myös Raamattu ja Katekismus.

Kaikilla ryhmillä on opetusta myös talven teemapäivissä. Lisäksi rippikoulun suorittamiseen kuuluu seurakuntaan tutustumista ja ulkoläksyjen suoritus. Toukokuussa järjestetään ryhmäkohtaiset tapaamiset, joista ilmoitetaan erikseen.

Sinut konfirmoidaan sinä vuonna, jolloin kaikki rippikouluun kuuluvat osiot on suoritettu.

Tiesithän, että rippikoulun voi käydä, vaikka nuorta ei olisikaan kastettu?
Tällöin rippikoululainen kastetaan perheen kanssa sovittuna ajankohtana joko omassa juhlassaan tai kastettavien rippikoululaisten yhteisessä juhlassa. Rippikoulun pappi on yhteydessä sellaisiin nuoriin, joita ei ole kastettu ja keskustelee kasteen järjestämisestä.
Lisää tietoa kasteesta ja siihen liittyvistä asioista.

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Loimaalla aikuisrippikoulu käydään yksityisesti.
Ota yhteyttä seurakuntapalveluiden virastoon, jos aikuisrippikoulu kiinnostaa!

Kysyttävää rippikoulusta? Ota yhteyttä Sami Laaksoseen, p. 040 182 3470, sami.laaksonen@evl.fi

Käytkö rippikoulusi muualla?

Rippikoulua ei ole pakko käydä Loimaan seurakunnassa, vaikka olisitkin loimaalainen. Vaihtoehtoja on monia, esimerkiksi kristilliset järjestöt, urheiluliitot ja muut toimijat järjestävät rippikouluja, usein yhteistyössä jonkin seurakunnan kanssa.

Myös muualla rippikoulun käyville kuuluu kotiseurakunnan lahjoittama Raamattu ja Katekismus. Nämä annetaan yhteisessä infotilaisuudessa, jossa kerromme samalla käytäntöjä kotiseurakuntaan tutustumisesta, joka on vaatimuksena myös muualla rippikoulun käyville.

Ilmoitathan tällä lomakkeella, että käyt rippikoulun muualla!

Kehitysvammaisten erityisrippikoulu

Joskus nuori tarvitsee rippikoulun käymiseen erityistä tukea, jota oman seurakunnan pienryhmässäkään ei voida tarjota. Varsinais-Suomen alueen kehitysvammatyön pappi Pertti Arola vastaa loimaalaisillekin nuorille tarjottavista erityisrippikouluista. Jos mietitte erityisnuoren rippikouluun osallistumista, kannattaa olla yhteydessä suoraan Perttiin: puh. 050 570 2656 tai pertti.arola-at-evl.fi.

Paimion seurakunnan internetsivulta löytyy lisätietoa erityisrippikouluista.

Etkö saanut infopostia rippikoulusta?

Ennen rippikouluun ilmoittautumista pystymme lähettämään postia vain Loimaan seurakunnan jäsenille. Jos olet kirjoilla jossain muussa seurakunnassa tai et ole minkään seurakunnan jäsen, emme saa osoitettasi.

Se ei ole kuitenkaan este rippikouluun ilmoittautumiselle! Olet tervetullut koulujen infotilaisuuteen ja huoltajasi omaansa. Tästä löytyy kutsukirje infotilaisuuksiin

Kodin ulkopuolisessa sijoituksessa Loimaalla olevat ovat halutessaan tervetulleita Loimaan seurakunnan rippikouluun, yhdessä koulu- ja muiden kavereiden kanssa. Nämä nuoret ovat samanarvoisessa asemassa Loimaan seurakunnan jäsenten kanssa leirimaksujen, paikkojen yms. suhteen. Ilmoittautumisen yhteydessä kysymme, minkä seurakunnan jäsen olet, jotta tarvittaessa saamme myös sinne tiedon, että olet käymässä rippikouluasi Loimaalla.

Turuntie 32
32200 Loimaa