Haudan hoito

Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Haudan voi hoitaa itse tai antaa sen seurakunnan hautainhoitorahaston hoidettavaksi.

Haudan hoidosta voi sopia yhdeksi vuodeksi kerrallaan tai tehdä hoitosopimuksen 5, 10 tai 25 vuodeksi. Uutena vaihtoehtona seurakunta tarjoaa myös 5 ja 10-vuoden perennahoitoa. Perennat ovat usein pitkälle syksyyn vihreitä ja alkavat heti lumen sulamisen jälkeen keväällä vihertää. Ne tarvitsevat vähemmän kastelua, lannoitteita ja torjunta-aineita, mikä on hoidon hinnoittelussa otettu huomioon.

Haudan hoito alkaa huhti - toukokuun vaihteessa. Hoitohautojen kesäkukat istutetaan juhannukseen mennessä. Kaikkien hoitohautojen kukat valitsee seurakunta. Kesäkukkien poistaminen aloitetaan syyskuussa. Haudanhoitoihin ei kuulu havutusta.

Haudanhoitoasioissa palvellaan ja sopimuksia tehdään kahtena iltapäivänä,  maanantaisin ja torstaisin klo 13-15, ajalla 4.3. - 27.6.2019 puhelimitse 040-740 6709. Maaliskuusta 2019 alkaen haudanhoitoasioita voi tiedustella myös sähköpostitse, loimaa.seurakunta@evl.fi.

Haudanhoitomaksut 2019

Haudanhoidon sopimusehdot kesäkukat ja perennat