Mellilän kirkko

Kirkkotie 90, 32300 Mellilä

Mellilän kirkko

Mellilän puukirkon yleisilme poikkeaa kirkkojen perinteisestä mahtipontisesta tyylistä. Kirkko on torppari Saarikon vuosina 1824-25 rakennuttama, ja kirkkoon suunniteltiin rakennettavaksi peräti kolme tornia. Nykyinen ulkoasu on vuosilta 1907-1910. Mellilän kirkon alttaritaulun on maalannut Edvin Lyden.

KIrkossa on suoritettu korjauksia. Julkisivuja on kunnosteetu varsin mittavasti vaihtamalla ulkolaudoitus. KIrkon julkisivut on viimeksi maalattu v. 2017.

Kirkkoon mahtuu n. 300 henkilöä.

Wc-tilat löytyvät huoltorakennuksesta.

Invaluiska löytyy sakastin käyntiovelta.

Kirkkoa voi varata sakraalitoimituksiin ja konsertteihin Loimaan seurakunnan seurakuntapalveluista.

Pysäköintialueet löytyvät kirkon itä- ja länsipuolelta.
Vaativa pyörätuolireitti

Kirkkotie 90, 32300 Mellilä

Tuomas-messu Mellilän kirkossa

Tervetuloa iltakirkkoon, jossa lauletaan Tuomas-messun lauluja ja rukoillaan esirukouspyyntöjen puolesta

Kirkkotie 90, 32300 Mellilä

Mellilän kirkossa Pyhäinpäivän messu

Pyhäinpäivän messussa luetaan niiden edellisen pyhäinpäivän jälkeen kuolleiden seurakunnan jäsenten nimet, jotka on haudattu Mellilän kirkon hautausmaahan. Heidän muistokseen sytytetään myös kynttilä.