Isonen on korvaamaton osa seurakunnan toimintaa.

Isoskoulutus Loimaan seurakunnassa

Isonen on vastuunkantaja, kuuntelija, yhteishengen luoja ja työntekijöiden korvaamaton apulainen. Isostoiminta antaa eväitä elämään kristittynä, yhteiskunnan ja kaveripiirin jäsenenä. Isoskoulutuksen käyneet pyrkivät kesän leireille avustajiksi ja osa jatkaa myös kerhonohjaajina tai pyhäkoulun vetäjinä. Isoskoulutus starttaa syksyisin, keväällä uunituoreet isoset siunataan työtehtäviinsä.

Loimaan seurakunnan isoskoulutus on tullut tutuksi myös nimellä LISKO. Facebookissa on vanhojen isosten ryhmä "Fossiili-liskot", jossa tiedotamme jo isoskoulutuksen käyneille sopivista jutuista sekä tulevista työnhaku-mahdollisuuksista.

Isoskoulutus

Kevään 2020 osalta isoskoulutus toteutuu etätoteutuksena, koronavirusepidemian ja siihen liittyvien poikkeusjärjestelyiden vuoksi.

Isosten siunaaminen tehtäväänsä riippuu poikkeustilanteen kestosta.

Mikäli leiritoimintaa kesällä järjestetän, pyrimme työllistämään kaikki isoskoulutuksen käyneet nuoret koulutuksen jälkeisenä kesänä. Joka tapauksessa isosena voi toimia myöhemminkin.

Muutamia Loimaan seurakunnan isoshuppareita on vielä varastossa, koko S. Tiedustelut nuorisotyönohjaajilta.

Turuntie 32
32200 Loimaa

Kasvatuksen vt. johtava viranhaltija 31.8.2020 saakka.