Lähetyspiirit:

Lämpimästi tervetuloa mukaan seurakuntamme lähetyspiireihin tukemaan oman seurakuntamme nimikkolähettejä!  Lähetyspiireissä kuullaan ajankohtaisia asioita lähetystyöstä, keskustellaan, lauletaan ja kahvitellaan. Tilkkutäkki-piirissä pääpaino on käsitöiden tekemisellä.

Tällä hetkellä toimii kolme lähetyspiiriä: Tiistaisin Kaupunginkirkolla kokoontuva, Kanta-Loimaalla keskiviikkoisin kokoontuva Tilkkutäkki-piiri sekä Metsämaalla tiistaisin kokoontuva lähetysilta.

Lähetystyön nimikkosopimukset:

Suomen Lähetysseuran kanssa tehty palvelusopimus: 

Thaimaa, kirkon seurakuntatyön kehittäminen

Riikka-Maria ja Tomas Kolkka työskentelevät Pohjois-Thaimaam vuoristokylissä lua-kielivähemmistön keskuudessa. Työmuotoihin, joilla Kolkat tukevat paikallisia seurakuntia, kuuluu kieli-, musiikki ja seurakuntatyö.

Diakoniakeskus Marhabanin työn tukeminen Marseillessa Ranskassa.

Ranska on vauras EU-maa. Siksi maa näyttäytyy lupaavana tulevaisuutena monille Pohjois- ja Länsi-Afrikan asukkaille. Tulijoita olisi enemmän kuin otetaan vastaan, eikä oma paikka löydykään uudessa maassa helposti. Köyhyys ja juurettomuus kasautuvat. Suomen Lähetysseura tukee Marseillessa maahanmuuttajien parissa tehtävää työtä. Protestanttinen diakoniayhdistys Marhaban tarjoaa diakonista palvelua ja hengellistä toimintaa, erityisesti maahanmuuttajanaisille ja -lapsille. Tämä toiminta välittää Raamatun sanomaa ja helpottaa enimmäkseen maahanmuuttajia sopeutumaan ranskalaiseen yhteiskuntaan.

Papua-Uusi-Guinea

Nimikkolähetti Alan Brown on kovain kielen lukutaito- ja raamatunkäännöstyössä Raamatunkäännöstyön periaatteena on ollut mahdollistaa jokaiselle kristitylle omankielinen Raamattu. Papua-Uudessa-Guineassa puhutaan satoja kieliä.

Oman, Al-Amana keskuksen uskontodialogisen työn tukeminen

Omanin Al Amana -keskus on syntynyt Amerikan Reformoidun Kirkon lähetystyön tuloksena. Keskuksen työ on kehittynyt dialogikeskukseksi, joka edistää muslimien ja kristittyjen keskinäistä ymmärrystä, kouluttaa dialogiin sekä rakentaa rauhan ja sovinnon käytännön edellytyksiä. Yli satavuotias keskus tunnettiin aiemmin terveydenhuollostaan ja kouluistaan. Keskuksen johtajana toimii Aaro Rytkönen, jonka tekemää työtä Loimaan seurakunta tukee Suomen Lähetysseuran kautta

Nicaragua

Nimikkolähettimme Arja Koskinen toimii Suomen Lähetysseuran alueellisena kehitysyhteistyökoordinaattorina sekä Latinalaisen Amerikan aluepäällikkönä. Nicaraguasta käsin hän hoitaa Lähetysseuran työtä Boliviassa, Kolumbiassa ja Venezuelassa alkuperäiskansojen, etnisten vähemmistöjen ja muiden haavoittuvien väestöjen parissa. Lisäksi tuemme myös Riikka Leskisen työtä kirkollisen työn koordinaattorina Latinalaisessa Amerikassa.

Wycliffe Raamatunkääntäjäin työ

Kambodzha

Kambodzha on yksi maailman köyhimmistä maista. Levoton ja väkivaltainen menneisyys on hidastanut maan demokraattista kehitystä. Monilla lapsilla ei köyhyyden tai muiden syiden takia ole mahdollisuutta käydä koulua. Paljon lapsia on myös orpokodeissa, sillä köyhät perheet lähettävät lapsiaan orpokoteihin paremman tulevaisuuden toivossa.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kanssa tehdyt sopimukset:

Japani, seurakuntatyö:

Korkean koulutustason ja ahkeran työnteon Japani on yksi maailman taloudellisesti vauraimmista maista. Mutta rikkainkin ihminen on köyhä ja onneton, jos häneltä puuttuu iankaikkinen aarre Taivaassa.

Kenia, maasaityö

Perusseurakuntatyössä opetetaan kristinuskon perusteita, kastetaan ja jaetaan ehtoollista. Lisäksi on evankelioimistyö niiden tavoittamiseksi, jotka eivät Kristusta tunne. N. 25 % maasaista on kristittyjä.

Viro, nimikkolähetti Liisa Rossi

Uskontotilanne näyttää varsin synkältä, kun kysytään kristillisten yhteisöjen virallista jäsenyyttä, luvuksi saadaan alle 20 %. Neuvostohistorian vuoksi kouluissa ei ole ollut uskonnonopetusta. Rippikoulu tavoittaa murto-osan ikäluokasta. Kristillisen uskon ja kirkkojen tuntemus on heikko. Lähetystyön tarve on ilmeinen. Nimikkolähettimme Liisa Rossi työskentelee mm- media-, pienryhmä-, ja raamatunopetustyön parissa Rakveren Kolminaisuuden seurakunnassa. Työn tavoitteena on paitsi vahvistaa seurakuntaa ja sen aktiivijäsenien pientä joukkoa, myös erityisesti tavoittaa evankeliumin sanomalla niitä ihmisiä, joille Jeesus on vielä vieras.

 

Liisan uusimpia kuulumisia ja lähettikirjeitä pääset lukemaan täältä.

Kansanlähetys

Nimikkolähetit Päivi ja Hannu Heinonen ovat Lähetyslentäjät (MAF) – järjestön palveluksessa Keniassa. Hannu on koneinsinööri ja Päivi askarruttaja. Lähetyslentotyö tarjoaa läheteille ja kansallisille työntekijöille mahdollisuuden turvalliseen ja nopeaan matkaan työkohteeseensa paikallisen heimon pariin. Sairaskuljetukset ja katastrofiapu ovat osa lähetyslentäjien työtä.

Kylväjä

Immanuel-kirkko, Israel

Loimaan seurakunta tukee Kylväjän kautta Immanuel-kirkkoa Tel Avivissa. Eläväisessä suurkaupungissa sijaitseva kirkko palvelee Israelin messiaanisia juutalaisia, sekä muita kristittyjä.