Haudan hoito

Haudan hoidosta vastaa hautaoikeuden haltija. Haudan voi hoitaa itse tai antaa sen seurakunnan hautainhoitorahaston hoidettavaksi.

Haudan hoidosta voi sopia yhdeksi vuodeksi kerrallaan tai tehdä hoitosopimuksen 5, 10 tai 25 vuodeksi. Uutena vaihtoehtona seurakunta tarjoaa myös 5 ja 10-vuoden perennahoitoa. Perennat ovat usein pitkälle syksyyn vihreitä ja alkavat heti lumen sulamisen jälkeen keväällä vihertää. Ne tarvitsevat vähemmän kastelua, lannoitteita ja torjunta-aineita, mikä on hoidon hinnoittelussa otettu huomioon.

Haudan hoito alkaa huhti - toukokuun vaihteessa. Hoitohautojen kesäkukat istutetaan juhannukseen mennessä. Kaikkien hoitohautojen kukat valitsee seurakunta. Kesäkukkien poistaminen aloitetaan syyskuussa.

Haudan hoitoon liittyvisssä asioissa palvelee ja sopimuksia tehdään puhelimitse 040 7406709 ajalla 5.3. – 28.6. 2018 maanantaisin ja torstaisin kello 13-15

Haudanhoitomaksut 2018

Haudanhoidon sopimusehdot kesäkukat ja perennat