PikkuHelppi

Pikkuhelppi on perheiden tarpeisiin kehitettyä, seurakunnan tarjoamaa, matalan kynnyksen lastenhoitoapua. Palvelussa korostuu seurakunnan tärkein tehtävä, joka on kulkea rinnalla, auttaa ja palvella lähimmäistään. 

Pikkuhelppi on perheelle täysin ilmaista, eikä aikaisempaa asiakkuutta minkään palvelun piirissä vaadita. Käynneistä ei tehdä mitään muita kirjauksia kuin perheen yhteystiedot. Palvelun tarkoituksena on olla osana perheen turvaverkkoa, sekä apukätenä arjessa. 

Ensisijaisesti Pikkuhelppi tapahtuu perheen kotona, ulkotiloissa tai voimme hyödyntää lähialueen leikkipuistoja/ulkoilualueita. Lapselle tärkeimpänä kasvuympäristönä nähdään koti ja perhe, siksi palvelukin on kohdistettu kotiin ja sen läheisyyteen. 

Ensimmäinen yhteydenotto tapahtuu joko soittamalla, laittamalla viestiä tai sähköpostia Pikkuhelpin työntekijälle. Alussa kartoitetaan muun muassa lasten määrä ja se, millaista tukea perhe juuri sillä kerralla kaipaa. Joskus työntekijä touhuaa lasten kanssa, mutta myös yhdessä tekeminen on mahdollista perheen niin toivoessa.

Pikkuhelpin ei ole tarkoitus olla pitkäaikaista tukea, vaan toimia hetkellisenä arjen apuna. Pitkäaikaisempaa tuen tarvetta varten työntekijämme voi auttaa olemaan yhteydessä eri tukipalveluihin. Loimaan seurakunta tarjoaa yhdelle perheelle yhden käynnin kerran kuukaudessa.

 

"Pikkuhelppi oli minulle nimensä veroista. Ei elämää muuttavaa, mutta pientä apua arjen keskelle." -ÄITI