Koronaviruksen vaikutukset rippikouluun ja ehkäisevät toimenpiteet

Leirille ei pidä lähteä, jos on vähänkään hengitystieinfektion oireita tai muita oireita, jotka liittyvät mahdolliseen koronavirustartuntaan. Tällaisessa tilanteessa on mahdollista tulla leirille myöhemmin, oireiden laannuttua ja negatiivisen koronatestin jälkeen. Koronavirukselle altistunut, karanteeniin määrätty henkilö ei saa lähteä leirille. Jos leirille lähteminen ei onnistu, pyrimme järjestämään rippikoulun suorittamisen muuten, esimerkiksi yksityisesti, etänä tai jonkun muun ryhmän mukana.

Leirillä toimimme omassa ryhmässämme, välttäen tarpeetonta kontaktia ulkopuolisiin ja käytämme tarvittaessa kasvomaskia. Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota käsihygieniaan. Seurakunta tarjoaa kasvomaskit ja käsidesin. Oman ryhmän kesken kasvomaskia ei ole tarpeen käyttää.

Jos leirin aikana epäillään koronavirustartuntaa, otetaan leiriltä yhteys Loimaan terveydenhuoltoon jatko-ohjeiden saamiseksi. Jos koronatesti todetaan tarpeelliseksi, testi otetaan lähtökohtaisesti Loimaalla. Testin varaaminen ja nuoren kuljettaminen testiin ja edelleen testitulosta odottamaan on huoltajan vastuulla. Sairastapauksissa olemme luonnollisesti yhteydessä huoltajiin jatkotoimien sopimiseksi.

Negatiivisen testituloksen jälkeen ja oireiden laannuttua on mahdollista, että nuori palaa takaisin leirille. Jos leiriläisellä todetaan koronavirustartunta, toimitaan terveydenhuollon kanssa yhteistyössä karanteenin ja muiden jatkotoimenpiteiden suhteen.

Jokaisella nuorella tulee olla nimetty henkilö, joka voi leirin aikana käydä hakemassa nuoren pois leiriltä, mikäli leiri joudutaan keskeyttämään joko yksittäisen nuoren, tai koko ryhmän osalta.

KAUPUNKIRYHMÄN osalta noudatetaan myös ylläolevia käytäntöjä. Kaupunkiryhmän tapaamisissa käytetään kuitenkin kasvomaskia kaikissa tilanteissa (pl. ruokailut).