Yhteisvastuu-logo

Yhteisvastuukeräys 2022 nostaa esiin nuorten kokeman hädän ja toivottomuuden

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria. Tuotosta 40 prosenttia jää nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen toiminnan kautta. 60 prosentilla avustetaan kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita Kirkon Ulkomaanavun työn kautta. Keräys alkaa sunnuntaina 6.2.2022.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten ahdingon ja yksinäisyyden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt.Yhteisvastuukeräyksen tuotolla koronan lieveilmiöitä kohdanneiden nuorten arkeen tarjotaan lisää aikuista tukea matalan kynnyksen menetelmin.

Loimaalla oman seurakunnan osuudella tuetaan nuorten työpajan retkitoimintaa. Loimaan kaupungin ylläpitämä nuorten työpaja on suunnattu työttömille 15–29-vuotiaille loimaalaisille. Nuori saa tietoa työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksista, opastusta omien jatkosuunnitelmien tekemiseen sekä toteuttamiseen ja tarvittaessa tukea arkielämään.

Lahjoita tilisiirrolla

Voit lahjoittaa haluamasi summan Yhteisvastuun keräystileille:

• Aktia FI82 4055 0010 4148 41
  • Nordea FI16 2089 1800 0067 75
  • Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Loimaan seurakunnan viitenumero on 301385

Lahjoita Mobilepay-sovelluksella

Loimaan seurakunnan numeroon 93660

Yhteisvastuukeräys 2022 nostaa esiin nuorten kokeman hädän ja toivottomuuden

Maailmanlaajuinen pandemia on osunut nuorille herkkään ikävaiheeseen ja koetellut ikäpolvea kovalla kädellä niin Suomessa kuin globaalisti maailmalla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) vuonna 2021 toteuttaman kouluterveyskyselyn tulokset paljastivat suomalaisnuorten mielenterveyden heikentyneen pandemian aikana.

Yhteisvastuulla 2022 lisää aikuisten tukea nuorten arkeen

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen tuotolla koronan lieveilmiöitä kohdanneiden nuorten arkeen tarjotaan lisää aikuista tukea matalan kynnyksen menetelmin.

Suomeen jäävästä 40 prosentin tuotto-osuudesta puolet saa Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia.

Lasten ja nuorten keskuksen etsivän nuorisotyön Palveluoperaatio Saappaan toimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja toimintaa levitetään myös kouluihin. Valtakunnallisesti toimivaa NettiSaapasta, jossa vapaaehtoiset etsivät aikuista kuuntelijaa kaipaavia nuoria eri sosiaalisen median alustoilla, laajennetaan.

Keräysvaroilla kehitetään ja laajennetaan myös Moottoripaja- sekä Perheystävä-toimintoja.

Toinen puolisko Suomeen jäävästä Yhteisvastuu-tuotosta jää paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin oman seurakunnan alueella.

Kaukana tarve on vieläkin suurempi kuin meillä

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 prosenttia ohjataan Kirkon Ulkomaanavun (KUA) katastrofirahastoon, jonka avulla pystytään käynnistämään ja toteuttamaan hätäapua kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa.

Tämänvuotisessa keräyksessä esillä on erityisesti KUA:n työ Etelä-Sudanissa, jonne sisällissodan väkivaltaisuuksia paenneet perheet ovat palaamassa takaisin. Etelä-Sudanissa KUA tukee yhteisvastuuvaroin perheiden ruokaturvaa sekä toimeentulomahdollisuuksia.

Loimaalla yhteisvastuukeräystä kerätään monin eri tavoin konserttien yhteydessä, tapahtumissa sekä lipaskeräyksenä, lisäksi voit lahjoittaa Loimaan seurakunnan sivujen kautta ja MobilePayllä numeroon 93660. Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR/2021/8126.

Lahjoita puhelimella

Puhelinlahjoitus
0600 1 7010 (10,26 € / puh+pvm/mpm)
0600 1 7020 (20,28 € / puh+pvm/mpm)

Tekstiviestilahjoitus numeroon 16588
APU10 (lahjoituksesi 10 €)
APU20 (lahjoituksesi 20 €)

Lahjoitukset, jotka on tehty verkkomaksuna, Mobilepaylla tai tilisiirtona (viitenumeroa käyttäen) kohdentuvat Loimaan seurakunnan keräystuottoon ja siten vaikuttavat paikallisesti käytettävään keräystuottoon.

Puhelin- ja tekstiviestilahjoituksia ei voida kohdentaa, vaan ne käytetään kotimaisiin ja ulkomaisiin yleiskohteisiin.

Keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR 2020/4355 / Kirkkopalvelut

Yhteisvastuun kautta apu menee perille

Alla olevilla videoilla kerrotaan, mitä Yhteisvastuukeräyksen tuotolla on tehty aiempina vuosina